З’явилася перша потужна заява голови єдиної помісної церкви: послання до українців

З’явилася перша потужна заява голови єдиної помісної церкви: послання до українців

Новообраний глава української помісної церкви Епіфаній назвав 15 грудня історичною подією, коли українські православні об’єдналися. Про це він заявив на Софіївській площі.

“Це справді історична подія. Ми зуміли об’єднати три гілки українського православ’я в єдину помісну православну церкву. Пам’ятаючи слова Господа нашого і спасителя Ісуса Христа “Щоб усі були єдині”. Ми під час кожного богослужіння молимося за з’єднання усіх. І Господь почув наші прохання і подарував нам цю довгоочікувану єдність.

Ми змогли перебороти в собі різні спокуси, незгоди та об’єднатися в єдину церкву”, – сказав він.

Люди на площі гукали “Слава”.

“Ви тут молилися, а ми там по-особливому відчували цю молитовну підтримку. Коли ми рухалися вулицею, ми чули ваші голоси підтримки. Це настільки нас надихало, що ми подолали всі перепони, які були на цьому нелегкому шляху. Ми можемо створити в Україні єдину помісну православну церкву нашими спільними зусиллями”, – продовжив Епіфаній і вказав на “рішучість” президента Петра Порошенка. Той поклонився присутнім на площі людям.

“Також хочу подякувати святійшому патріарху Філарету, який є нашим духовним наставником і буде надалі почесно діючий, довічно допомагати нам спільно розбудовувати нашу церкву”, – додав новий глава УПЦ.

Люди продовжили аплодувати і гукали “Дякуємо”.

“Відсьогодні маємо єдину Українську православну церкву”, – сказав Епіфаній та подякував українському парламенту в особі присутнього на сцені спікера Андрія Парубія.

“Бо Верховна Рада відіграла важливу роль – засвідчила, що все українство, Україна прагне єдності, хоче мати свою незалежну церкву.

Переконаний, що помісна православна церква – єдина і визнана. Вірою і правдою служитиме своєму українському народові. Молитиметься і вестиме його шляхом спасіння.

Двері нашої церкви відкриті до всіх. Ми закликаємо всіх до єднання”, – заявив глава УПЦ.

“Закликаємо”, – вигукували присутні.

“Нехай нам допоможе Господь Бог за молитвами усіх українських святих. Слава Ісусу Христу і Слава Україні”, – резюмував Епіфаній.

“Героям слава”, – відповіли люди.

Джерело:dosvitok.if.ua

Повне або часткове копіювання категорично заборонене!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!